Településeink

ÓbarokÓbarok
AlcsútdobozAlcsútdoboz
FelcsútFelcsút
TabajdTabajd
BodmérBodmér
VértesacsaVértesacsa
CsabdiCsabdi
×

Hívatlan csatornatisztítók

Július 29- én Bicskén, 30- án pedig Mányon egy budapesti székhelyű vállalkozás magánházakba csöngetett be azzal, hogy ha nem tisztíttatják ki évente a házi szennyvízcsatornát, akkor a vízmű több százezer forintra megbüntetheti őket. Majd ajánlották, ha ezt náluk most megrendelik, rögtön el is végzik a munkát.
Sajnos többen aláírták a megrendelőt, és esetenként 70-80 ezer forintot fizettek ki – amúgy szabályosan kiállított számlára – anélkül, hogy tudták volna, hogy mire adtak ki ennyi pénzt, ráadásul teljesen indokolatlanul.
A FEJÉRVÍZ ezúton is tájékoztatja a felhasználókat, hogy hamis az az állítás, miszerint büntetést fizettet a házi csatornarendszer tisztításának elmaradása miatt. Emellett lényeges, hogy a vízmű közterületeken tisztítja a szennyvízcsatornákat, és csak kivételes esetben, főként telephelyeken (tehát nem családi házaknál), kizárólag előre történő megrendelésre végez ingatlanon belüli csatornatisztítást. A házi csatornarendszerek tisztítását nem adta ki más vállalkozásnak sem, illetve ezzel nem bízott meg alvállalkozókat. 
Kérjük ezért, hogy legyenek óvatosak, és csak akkor engedjenek idegenek által belső csatornarendszerükön munkát végezni, – és csak akkor fizessenek érte – ha az indokolt és azt önmaguk előre megrendelték.

                                                                                                                                                                   FEJÉRVÍZ ZRt.

 

forrás: http://www.fejerviz.hu/aktualis/aktualis-informaciok/8-aktualis/253-2015-07-14-ig